Menu Sluiten

Ruud Schols

Ruud Schols

Achtergrond

Ruud heeft zowel technische- als bedrijfskundige achtergrond (Autotechniek, MMO, MBA Primer). Binnen de organisaties waar hij werkzaam was heeft hij zich steeds autodidactisch ontwikkeld. Gedurende deze tijd heeft hij zich ook op HR-gebied ontwikkeld, met name door het voorzitterschap van de landelijke en lid van de Europese OR van het toenmalige Varel Security. Hiervoor, maar ook voor andere vakgebieden volgde Ruud nog diverse aanvullende cursussen en trainingen.

Werkervaring

Ruud startte zijn carrière als colporteur bij een begrafenis- en levensverzekeringsmaatschappij. Deur aan deur verkopen, weer of geen weer, acquireren op zijn puurs. 

Na een klein jaar kreeg hij de mogelijkheid om bij het toenmalige Volvocars (het huidige VDL Nedcar) de afdeling CKD (completely Knocked-Down) aan de slag te gaan. Hier werden de Volvo’s in de kleinste onderdelen als bouwpakket naar Maleisië en Indonesië vervoerd. Helemaal ingepakt. 

Na deze periode startte Ruud bij een grote bakkerij als commerciële medewerker waarbij het zijn dagtaak was om de bakkers en supermarkten te begeleiden bij het bestellen van de juiste hoeveelheden. Ook organiseerde hij toen al klantenacties en reclames voor zijn klanten. 

Eind jaren tachtig van de vorige eeuw startte Ruud als Technisch/administratief medewerker van VAG, (het latere Varel Security). Een organisatie die aan de wieg stond van het elektronisch beveiligen van banken, bedrijven, overheidsgebouwen en woningen. Hier waren volop ontplooiingsmogelijkheden die Ruud met beide handen aannam. Door de snelle ontwikkeling van deze organisatie waren zijn affiniteit met techniek en zelf didactische eigenschappen zeer welkom ook voor zijn eigen ontwikkeling, met als laatste functie Hoofd Klantenservice, waarbij hij de organisatie van de service- en storingsdienst combineerde met verkoop aan bestaande klanten. Daarnaast vervulde hij binnen Varel Security de laatste acht jaar de functie van voorzitter van de OR. 

Begin 2000 maakte Ruud de overstap naar het gerenommeerde vastgoedbedrijf Stienstra Woning Project Ontwikkeling, waar hij de volledige project controlling onder zijn hoede nam en tevens ook het applicatiebeheer. In deze functie beleefde hij de flinke toppen van het vastgoed, maar ook de dalen. Met name de beurscrisis waarbij reorganisaties ertoe hebben geleid dat Ruud besloot in 2011 als zelfstandig consultant te starten. Hier heeft zich toegelegd op de drijfveren en natuurlijke rollen van individuen en teams, waarbij Belbin methodiek een geschikt fundament bleek. Ruud vulde deze Belbin methode aan met coach methodieken en diverse andere modellen waaronder zijn eigen cultuurdiagnose en business modelling. Hieruit ontwikkelde hij succesvolle coachtrajecten met een kenmerkende aanpak.

Professionele interessegebieden

Werkplezier, inzetbaarheid, re-integratie, outplacement, teams, personal coaching en innovatietrajecten.

Kenmerken

Ruud weet je binnen vijf minuten duidelijk te maken dat het niet om jou gaat maar om de klant. Is direct, duidelijk, laat je nadenken en tot inzicht komen, weet te motiveren en te inspireren, deskundig, ongedwongen en weet rust te scheppen door steeds weer een luisterend oor te bieden om tot goede oplossingen te komen. Wordt ervaren als een fijn menselijk persoon. (lees meer op mijn linkedin pagina)

Trainingen

  • Business modelling
  • Persoonlijkheidskenmerken en teamwork
  • Belbin
  • Consultancy
  • Acquisitie