Menu Sluiten

In company training Persoonlijkheidskenmerken en teamwork

Wat biedt deze training?

Deze training biedt je inzicht in de rollen en profielen van je teamleden. Zo kom je er achter welke kenmerken je teamleden bezitten. Wat ze graag doen en waar ze goed in zijn. Hiermee vergroot je het werkplezier, maar zeker ook de effectiviteit en inzet van de teamleden en het volledige team. De inzet van het team wordt hiermee vergroot.

Om dit in de praktijk te bereiken is het belangrijk er door het team bijvoorbeeld rollenspelen worden uitgevoerd. Deze worden volledig gericht op de praktijk. De meerwaarde wordt gevormd door de evaluatie en de feedback door de deelnemers en observatoren. De teamleden vullen de rollen van deelnemers en observatoren in, soms aangevuld met toneelspelers. Einde van de rit is dat je teamleden beter en efficiënter zaken en projecten aanpakken.

Voor wie is deze training bedoeld?

Voor ieder team vanaf 2 teamleden. Voor een optimale training bestaat een groep uit maximaal 8 personen. Bestaat het team uit meer teamleden dan worden meerdere groepen gevormd.

Voor welk niveau is deze training bedoeld?

Je team bepaalt het niveau. Ieder niveau binnen je team gaat deelnemen aan deze training omdat de training helemaal aangepast wordt aan de praktijksituatie van het team.

Waaruit bestaat deze training?

Deze training start steeds met de beproefde Belbin 360 graden test die ieder teamlid zal uitvoeren. Op basis hiervan volgt de acceptatie van de verschillende unieke rollen die ieder teamlid bezit. Hierna volgt een presentatie van de ontdekte en geaccepteerde rollen van de teamleden onderling. Een volgende stap is het oefenen en toepassen van de onderlinge rollen van de teamleden. Hoe het was in de praktijk en hoe het nu kan met behulp van de wijsheid en kennis van ieders rollenpatroon. Hierbij is het doel dat het team het nut gaat ervaren van de praktische toepasbaarheid van de inzet van de veelal natuurlijke rollen van de teamleden.

Wie zijn de trainers?

Deze trainingen worden verzorgd door Ruud Schols. Ruud is een ervaren trainer op het gebied van alle Belbin gerelateerde trainingen. Hij is professioneel gecertificeerd voor alle toepassingen van het Belbin teamrolmodel. Ruud weet de deelnemers op een kundige en toegankelijke manier de deelnemers te laten ervaren hoe zij hun talenten in de praktijk kunnen toepassen. Zijn passie is aanstekelijk maar steeds gemoedelijk.  Een of meer acteurs kunnen de trainingen versterken.

Wat zijn de resultaten?

Een succesvol team waarbij ieder teamlid een bijdrage kan leveren aan de hand van zijn of haar natuurlijke rollen en haar andere rollen.

Wat kost deze training?

Dit is een in company training die speciaal wordt toegeschreven op jouw team. Afhankelijk van de behoefte van het team kent deze training een vanaf prijs van € 900,- per deelnemer (exclusief accommodatie).

Wanneer en waar vindt deze training plaats?

De training bestaat uit een individuele sessie van 4 uur voor elk teamlid en minimaal 4 sessies van 4 uur met het hele team. Tussen de sessies dienen opdrachten uitgevoerd te worden. Tussen de sessies door is er ook ruimte voor persoonlijke begeleiding door de trainer via mail of Zoom. De exacte data en locatie wordt in overleg bepaald..