Menu Sluiten

Master training Business Modelling

Bouw de architectuur van uw bedrijf. Analyseer grondig . Ontwikkel een onderscheidend Business Model en verdienmodel met de attributen die uw klanten optimaal aanspreken. Analyseer en orden alle facetten van uw bedrijf op een heldere, overzichtelijke en begrijpbare manier.

Wat biedt deze training mij?

Door deze training ga je vanuit de klant denken en ga je analyseren en begrijpen wat de werkelijke behoeften, wensen en klantvragen van uw doelgroepen zijn. Je ontwikkeld een Business Model en een verdienmodel dat werkt. Dat voor jou werkt in plaats dat jij voor je zaak werkt. Je leert de finesses van de werking van Business Modelling beheersen. Daardoor kun je het Business Model dat je ontwikkeld zelfstandig voortdurend aanpassen aan de wisselende omstandigheden. Immers niets blijft zoals het nu is…

Is deze training voor mij geschikt?

Deze training is geschikt voor ondernemers, startende ondernemers en professionals die meer doorzicht en grip willen krijgen op hun onderneming en de verschillende ondernemingsaspecten. Verder is deze training geschikt voor ieder die zich verder wil bekwamen in de werking van Business Modelling. Er wordt gewerkt met de eigen praktijksituatie of voorgenomen bedrijfsplannen van de deelnemers. In geval je niet actief zelf met of in een onderneming werkt en geen concrete ondernemingsplannen hebt werk je met cases die door de trainers aangereikt worden.

Welk opleidingsniveau is voor deze training vereist?

Voor deze training is ervaring met organisaties of bedrijven dan wel basale kennis van organisatie- of bedrijfskunde een pré, alsmede een minimaal abstractievermogen.

Waaruit bestaat deze training?

Deze training bestaat uit 6 wekelijkse bijeenkomsten van 4 uur en 1 bijeenkomst van 2 uur. Na elke trainingssessie worden zelfwerkopdrachten gegeven. Een zelfwerkopdracht vergt doorgaans ook enkele uren. De trainers bieden via mail of Zoompersoonlijke begeleiding tussen de sessies is er ruimte voor persoonlijke begeleiding via mail of Zoom door de trainers. Zo nodig vindt dit face-to-face plaats.

De eerste bijeenkomst bestaat uit een uitvoerige kennismaking met de andere deelnemers en hun ondernemingen. Dit is noodzakelijk want de andere deelnemers zijn niet alleen jouw sparringpartners en adviseurs, maar jij leidt de andere deelnemers ook door delen van het proces. Het gaat immers niet alleen om jouw bedrijf in haar huidige situatie, maar je wilt ook de methodiek gaan beheersen zodat je deze zelf kunt toepassen met je team of met teams van je klanten. We maken ook een aanzet tot de Waardepropositie. Je krijgt zelfwerkopdrachten mee die we in de volgende sessie bespreken. Zo werkt ieder naar een eigen, goed doorgronde Waardepropositie van zijn/haar bedrijf toe. Wanneer de Waardepropositie voldoende helder uitgewerkt is gaan we aan de slag met Business Modelling. We gaan vorm geven aan alle relevante bedrijfsaspecten en deze op elkaar afstemmen. Dit is een iteratief proces omdat dit weer een veranderende invloed kan hebben op de Waardepropositie. Soms veranderen de oorspronkelijke ideeën en plannen in verrassend nieuwe, veel betere modellen. Na zes bijeenkomsten heb je een Business Model en een verdienmodel dat werkt, maar heb je ook geoefend met het laten werken van Business Modellen van anderen en daarvan heb je veel nieuwe en leerzame inzichten opgedaan.

De laatste sessie is een terugkom-bijeenkomst waarbij ook de certificaten worden uitgereikt. De terugkom-bijeenkomst wordt 4 weken na afsluiting van de eerste 6 bijeenkomsten gehouden.

Wat zijn de resultaten?

Na het doorlopen van deze training ben je in staat om zowel zelfstandig als met teams Business Modelling analyses te maken van ondernemingen.

Wie zijn de trainers?

Deze trainingen worden al enkele jaren verzorgd door Ruud Schols en Jaap Cleutjens. Beide zijn niet alleen ervaren trainers, maar ook ervaren ondernemers en business adviseurs. Ze hebben een non-conformistische praktische aanpak en doen ‘het’ heel anders dan anderen. Ze weten goed en begripvol aan te sluiten bij de persoonlijkheid en situatie van jou als deelnemer. Ze zullen je stimuleren en steunen, maar ze zullen je ook pittig uitdagen, uit je comfortzone lokken, uit je evenwicht brengen en je allergieën laten ervaren. De recensies laten echter zien dat deelnemers altijd positief in hun kracht komen. De derde trainer wordt gevormd door de groep deelnemers die elkaar feedback geven. Soms worden extra trainers gevraagd om met de deelnemers aan de slag te gaan.

Wat kost deze training?

In geval van open training bedragen de kosten € 3.000,- per deelnemer. Voor incompany trainingen geven wij graag een maatwerk offerte af.

Wanneer en waar vindt deze training plaats?

Deze training wordt zowel als open training en als incompany training aangeboden. Zie de trainingskalender voor de exacte data en locaties van de open trainingen. De incompany trainingen vinden plaats op afspraak waarbij we afgestemd op de wensen, flexibel en op maat werken.