Menu Sluiten

Jaap Cleutjens MBA

Achtergrond

Jaap heeft zowel een technische-, sociale-, als bedrijfskundige achtergrond. Na een technische studie en een opleiding aan de sociale academie is hij afgestudeerd in Algemeen Management en Strategisch Management aan de Maastricht International School of Management. Daarnaast volgde Jaap nog diverse aanvullende cursussen en trainingen in elk van die vakgebieden.

Werkervaring

Jaap heeft in zijn carrière aanvankelijk gelaveerd tussen de technische en sociale sector (jeugdwelzijnswerk) op zoek naar balans tussen zijn technische interesse en menselijke betrokkenheid. In de jaren 80 was hij gedurende drie jaar programmamanager van een streekontwikkelingsproject in Rwanda. Na de genocide in 1994 aldaar werkte Jaap gedurende twee jaar onder de vlag van UNHCR als Programmamanager Social Services in Tanzania in het grootste vluchtelingenkamp ooit op dat moment. Hij had zijn rode draad in zijn bijdrage aan de wereld ontdekt: sociaaleconomische ontwikkeling als basis van vrede en welzijn. Er volgde een functie als coördinator van de Europese vestiging van het Amerikaanse ‘International Child Resource & Referral Institute’ met projecten in Oost Europa, samenwerkingsprojecten van sociale organisaties van diverse Europese landen en projecten in Afrika. Vervolgens werd Jaap landelijk manager gastouderopvang bij Humanitas. Na het afronden van zijn studie werkte hij als marketeer voor een engineeringbureau met vestigingen in Oost Afrika gericht op ontwikkelingsprojecten. In 2001 werd Jaap zelfstandig business consultant op het gebied van strategieontwikkeling en innovatie. In die hoedanigheid adviseerde en begeleidde hij zo’n tweehonderd Zuid Nederlandse en Vlaamse bedrijven, was hij oprichter van het adviseursnetwerk Bundel.biz en medeoprichter van arbeidsmarktplatform Wekr.

Professionele interessegebieden

Groepsdynamica, psychologie, ontwikkelingskunde, strategie en innovatie.

Kenmerken

Gezien zijn brede ervaring in diverse domeinen en culturen heeft Jaap een onconventionele kijk op organisaties ontwikkeld.

Trainingen

  • Acquisitie voor ondernemers en medewerkers
  • Business Modelling
  • Time Management
  • B2C en B2B Marketing
  • Jaarcyclus management
  • The Art of Consultancy