Menu Sluiten

Master training B2B Marketing

Wat biedt deze training?

Je verkoopt producten of diensten aan andere bedrijven. Je levert bijvoorbeeld materialen of halfproducten waar andere bedrijven producten van maken. Je maakt dan deel uit van de toeleveringsketen van die bedrijven. Mogelijk lever je diensten die bedrijven willen uitbesteden of waarmee je de activiteiten van andere bedrijven mogelijk maakt zoals personeelswerving, boekhouding of ICT diensten. Het kan ook zijn dat je bedrijfsadviseur bent en jouw klanten wilt adviseren hoe ze hun B2B-Marketing kunnen verbeteren.

Je werkt dus van business tot business (B2B) en daarom wil je vooral in contact komen met andere bedrijven die voor jou van belang zijn om hen te informeren over je aanbod. Want, je wilt daarmee terugkerende en groeiende inkomsten creëren bij bestaande-, en nieuwe klanten en langdurige, goede klantrelaties aangaan. Je wilt vooral in contact komen met de juiste mensen met de juiste posities in die bedrijven. De mensen die over het zaken doen kunnen beslissen of besluiten kunnen beïnvloeden. Dit noemen we het genereren van ‘kwaliteitsleads’. Die leads wil je het liefst transformeren tot ‘prospects’ (prospecteren = potentiële klanten uitfilteren) en nog liever: tot klanten maken. Hoe meer geschikte leads – hoe meer hot prospects – hoe meer en betere klanten – hoe meer omzet – hoe hoger je rendement. Je wilt dat je klanten eerst aan jou denken wanneer ze een klantvraag hebben.

Een goed B2B-marketingplan kan helpen, maar zonder vaardigheden om dit in de praktijk te brengen is dit slechts een papieren tijger. Wij trainen je om je B2B-Marketingplan te maken en vooral om dit ook in de praktijk te brengen.

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is geschikt voor ondernemers van B2B bedrijven en hun medewerkers en voor B2B bedrijfsadviseurs.

Voor welk niveau is deze training bedoeld?

Bedrijven zijn organisaties van mensen. Naast het stapsgewijs opstellen van een B2B-Marketingplan, waarvoor een minimaal abstractievermogen vereist is, trainen we vooral op menselijke vaardigheden. Deze training is geschikt voor vrijwel elke professional.

Waaruit bestaat deze training?

Deze training bestaat uit 6 wekelijkse groepsbijeenkomsten van vier uur. Er worden huiswerkopdrachten gegeven.

Wat zijn de resultaten?

Door het volgen van deze training bent u in staat een steekhoudend B2B-Marketingplan uit te werken voor uw bedrijf en hebt u ervaring opgedaan in het genereren van kwaliteitsleads, prospects en klanten. In deze training ervaar je hoe je nieuwe klanten kunt werven en zodanige klantrelaties aan te gaan dat je top-mind bij je klantenbestand staat.

Wie zijn de trainers?

De trainers zijn Jaap Cleutjens en Ruud Schols.

Wat kost deze training?

Deze training kost € 3.000,-

Wanneer en waar vindt deze training plaats?

De exacte data en locaties van deze trainingen vindt je op onze trainingskalender. Mochten bepaalde data je niet uitkomen, neem dan contact met ons op. Meestal kunnen we in overleg met de groep er wel een mouw aan passen.